FIAFOODFEST
Manifestare științifică pentru crearea de produse alimentare inovative
REGULAMENT
2021
Articolul 1 – Scopul manifestării științifice
1.1. Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava organizează o manifestare științifică deschisă tuturor studenţilor care sunt înscrişi la programele de studii de licenţă si masterat.
1.2. Pentru fiecare echipă, participarea constă în prezentarea unui produs alimentar care să îndeplinească condiţiile stipulate în Articolul 2. Numărul de studenţi din fiecare echipă trebuie să fie de cel puţin 2 (doi), dar nu mai mare de 5 (cinci).
Articolul 2 – Condiţii de participare
2.1. Produsul alimentar, subiectul manifestării științifice, trebuie să fie un produs tradițional
2.2. Produsul alimentar trebuie prezentat prin intermediul unei FIȘE DE PREZENTARE care va cuprinde următoarele informaţii:
- o descriere a produsului alimentar limitată la maximum 200 caractere (inclusiv spații și semne de punctuație);
- o fotografie a produsului alimentar (opțional).
Articolul 3 – Participarea la manifestarea științifică
3.1. Manifestarea științifică este deschisă tuturor studenţilor înmatriculaţi în anul universitar 2021-2022 ai Facultăţii de Inginerie Alimentară din Suceava, de la toate programele de studii de licenţă si masterat.
3.2. Fiecare cadru didactic coordonator va înscrie pentru participare la manifestarea științifică echipele formate până la data de 8.11.2021 la adresa de mail ancuta.chetrariu@fia.usv.ro
3.4. Manifestarea științifică va avea loc în data de 10.12.2021
3.5. Programul final, locaţia şi ora de începere a manifestării științifice se vor afişa pe site-ul www.fia.usv.ro.
Articolul 4 – Organizarea prezentării produselor în faţa juriului FIAFOODFEST
4.1. Juriul va fi compus din maximum 5 membri, specialişti în domeniul industriei alimentare, persoane competente şi independente de activitatea didactică. Membrii juriului vor delibera în secret.
4.2. Juriul are rolul de a evalua echipele participante pe baza prezentării orale în Power Point a produselor.
Prezentarea orală PPT va fi efectuată în limba română și va cuprinde:
- o descriere a produsului alimentar: denumire, categorie de produs, descriere generală, compoziţie, calităţi nutritive şi senzoriale, etc.;
4.3. Juriul va evalua echipele participante pe baza Grilei de evaluare.
Articolul 5 –Evalaurea echipelor participante la FIAFOODFEST
5.1. Fiecare membru al juriului trebuie să atribuie un punctaj de la 1 la 100 fiecărei echipe prezente în concurs conform fișei de evaluare. Punctajul fiecărei echipe va fi determinat ca medie aritmetică a punctajelor atribuite de fiecare membru al juriului.
5.2. Echipele câştigătoare ale evenimentului vor fi cele care au primit cele mai mari punctaje din partea juriului.
Articolul 6 – Alte prevederi
6.1. FIAFOODFEST îşi rezervă dreptul de a modifica datele manifestării științifice sau de a o anula, dacă, din motive obiective, este necesar să se procedeze astfel.
6.2. Participarea la acest eveniment înseamnă în mod automat acceptarea fără rezerve a prevederilor acestui regulament, de către toţi studenţii Facultății de Inginerie Alimentară.