FACULTATEA DE INGINERIE ALIMENTARĂ – SCURT ISTORIC
Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor
OBIECTIVE ACADEMICE
- Asigurarea unui proces educaţional de un înalt nivel calitativ, în acord cu cerinţele şi exigenţele actuale din domeniul ingineriei alimentare, alimentaţiei publice şi agroturismului;
- Formarea abilităţilor de cercetare ştiinţifică fundamentală şi aplicativă în domeniul alimentelor funcţionale, a biotehnologiilor, a descoperirii de noi resurse de materii prime pentru producţia alimentară;
- Dezvoltarea capacităţii de expertizare a produselor alimentare, în conformitate cu normele ISO de asigurare a calităţii totale, de protecţie a mediului şi a consumatorului;
- Formarea de competenţe în vederea întocmirii documentaţiei de autorizare a laboratoarelor de specialitate şi a unităţilor cu profil producţie de alimente, respectiv de acordare a consultanţei în direcţia implementării programelor naţionale şi internaţionale.