Sesiunea de admitere septembrie 2023
Cifra de școlarizare pentru studii de Licență, 2023-2024
Specializarea |
Nr. locuri propuse 2023/2024 | ||
Fără taxă | Cu taxă | ||
RO | RP | ||
Ingineria produselor alimentare | 15 | 2 | 5 |
Controlul şi expertiza produselor alimentare | 13 | 1 | 5 |
Protecția consumatorului și a mediului | 20 | 2 | 5 |
Total | 48 | 5 |
15 |
IMPORTANT:
* Pentru anul I de studii, la programele de studii de licență se pot acorda burse speciale, primilor 3 studenţi cu taxă care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original (sau o diplomă echivalentă acesteia), sau adeverinţă în original (pentru promoţia absolventă în anul admiterii, dacă până la data înmatriculării nu au fost eliberat diplome de bacalaureat) şi care sunt eligibili pentru a ocupa un loc la buget pentru ciclul de studii de licență.
Cifra de școlarizare pentru studii de Masterat, 2023-2024
Specializarea | Nr. locuri propuse 2023/2024 | ||
Fără taxă | Cu taxă | ||
RO | RP | ||
Controlul şi expertiza produselor alimentare | 4 | 4 | 5 |
Managementul igienei, controlul calităţii produselor alimentare şi asigurarea sănătăţii populaţiei | 8 | 4 | 5 |
Managementul securității mediului și siguranța alimentară | 12 | 1 | 5 |
Total | 24 | 9 | 15 |
Calculul mediei de admitere
STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ – învățământ cu frecvență (IF), cu durata studiilor de 4 ani
Media de admitere se calculează astfel:
Proba 1: Media Examenului de bacalaureat 50%
Proba 2: Nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale Examenului de bacalaureat 50%
Proba 3: Interviu – Testarea cunoștințelor capacității cognitive și a competențelor de specialitate
finalizată cu: Admis / Respins*
Pentru candidații care provin din țări unde examenul de bacalaureat sau echivalent nu este corelat unor note, comisia de admitere pe facultate va decide asupra notelor din foaia matricolă sau echivalenta pe care le va lua în calcul.
În cazul candidaților care depun dosarul on-line, interviul se va desfășura prin intermediul unei aplicații informatice (de ex. Google meet, zoom, skype).
STUDII UNIVERSITARE DE MASTER – învățământ cu frecvență (IF), cu durata studiilor de 2 ani
Media de admitere se calculează astfel:
Proba 1: Media examenului de licenţă/diplomă 75%
Proba 2: Interviu 25%
Interviul se susţine în fiecare zi după înscriere şi constă în susţinerea unui proiect de cercetare din domeniul Ingineria produselor alimentare. Interviul se suține cu 4 membri ai comisiei de admitere.
Candidații pot susține interviul în fața unei comisii de admitere prin intermediul unei aplicații informatice (de ex. Google meet, zoom, skype).
Criterii de departajare pentru medii egale
- La învăţământul universitar de licenţă, departajarea se va face după:
Criteriul I: media Examenului de bacalaureat;
Criteriul II: nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale Examenului de bacalaureat;
Criteriul III: cea de-a doua notă ca valoare dintre notele obţinute la probele scrise ale Examenului de bacalaureat.
- La studiile universitare de master, departajarea se va face după:
Criteriul I: media examenului de licenţă/diplomă;
Criteriul II: interviu;
Criteriul III: media ponderată a studiilor de licență.
- La cursurile postuniversitare de specializare, departajarea se va face după:
Criteriul I: media examenului de licenţă/diplomă;
Criteriul II: interviu.