Sesiunea de admitere septembrie 2024
Cifra de școlarizare pentru studii de Licență, 2024-2025
Specializarea |
Nr. locuri propuse 2024/2025 | ||
Fără taxă | Cu taxă | ||
RO RP | |||
Ingineria produselor alimentare | 8 2 | 5 | |
Controlul şi expertiza produselor alimentare | 10 2 | 5 | |
Protecția consumatorului și a mediului | 10 2 | 5 | |
Total | 28 6 | 15 |
Cifra de școlarizare pentru studii de Masterat, 2024-2025
Specializarea |
Nr. locuri propuse 2024/2025 | ||
Fără taxă | Cu taxă | ||
RO RP | |||
|
7 6 | 5 | |
|
5 2 | 5 | |
|
0 1 | 5 | |
Total | 12 9 | 15 |
Calculul mediei de admitere
STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ – învățământ cu frecvență (IF), cu durata studiilor de 4 ani
Media de admitere se calculează astfel:
Proba 1: Media Examenului de bacalaureat 50%
Proba 2: Nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale Examenului de bacalaureat 50%
Proba 3: Interviu – Evaluarea competențelor
finalizată cu: Admis / Respins*
Pentru candidații care provin din țări unde examenul de bacalaureat sau echivalent nu este corelat unor note, comisia de admitere pe facultate va decide asupra notelor din foaia matricolă sau echivalenta pe care le va lua în calcul.
În cazul candidaților care depun dosarul on-line, interviul se va desfășura prin intermediul unei aplicații informatice (de ex. Google meet, zoom, skype).
STUDII UNIVERSITARE DE MASTER – învățământ cu frecvență (IF), cu durata studiilor de 2 ani
Media de admitere se calculează astfel:
Proba 1: Media examenului de licenţă/diplomă 75%
Proba 2: Interviu 25%
Interviul se susţine în fiecare zi după înscriere şi constă în susţinerea unui proiect de cercetare din domeniul Ingineria produselor alimentare. Interviul se susține cu 4 membri ai comisiei de admitere. Tematica și bibliografia sunt disponibile AICI.
Candidații pot susține interviul în fața unei comisii de admitere prin intermediul unei aplicații informatice (de ex. Google meet, zoom, skype).
Criterii de departajare pentru medii egale
- La învăţământul universitar de licenţă, departajarea se va face după:
Criteriul I: media Examenului de bacalaureat;
Criteriul II: nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale Examenului de bacalaureat;
Criteriul III: cea de-a doua notă ca valoare dintre notele obţinute la probele scrise ale Examenului de bacalaureat.
- La studiile universitare de master, departajarea se va face după:
Criteriul I: media examenului de licenţă/diplomă;
Criteriul II: interviu;
Criteriul III: media ponderată a studiilor de licență.
- La cursurile postuniversitare de specializare, departajarea se va face după:
Criteriul I: media examenului de licenţă/diplomă;
Criteriul II: interviu.