Proiect de cercetare: PN-III-P2-2.1-CI-2017-0097
Acronim: INOVALPROD
Proiect finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, UEFISCDI
Titlu: Studiu privind implementarea la nivel industrial a unor soluții inovative de mărire a termenului de valabilitate al produselor din păstrăv
Perioada: : 25.07.2017 – 31.12.2017
Numar contract: 102CI ⁄ 2017
Responsabil de proiect Furnizor de servicii: Conf. univ. ec. dr. ing. Adriana DABIJA
Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, România
E-mail: adriana.dabija@fia.usv.ro
Proiect de cercetare: PN-III-P2-2.1-BG-2016-0031
Acronim: COPROREA
Proiect finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, CNCS – UEFISCDI
Titlu: Concepţia, proiectarea şi realizarea de echipamente pentru valorificarea superioară a deşeurilor de lemn masiv
Perioada: : 30/09/ 2016 – 30/05/2018
Numar contract: Număr contract: : 3BG/2016
Director proiect: Prof.univ.dr.ing.Sonia AMARIEI
Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, România
E-mail: gutts@fia.usv.ro
E-mail: adriana.dabija@fia.usv.ro
Proiect de cercetare: PN-III-P2-2.1-BG-2016-0136
Acronim: VALPRODNUT
Proiect finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, CNCS – UEFISCDI
Titlu: Valorificarea superioară a subproduselor din vinificaţie în crearea de noi produse de panificaţie îmbunătăţite nutriţional
Perioada: : 1/11/2016 – 31/10/ 2018
Numar contract: Număr contract: : 17 BG/2016
Director proiect: Conf. univ. dr. ing. Silvia MIRONEASA
Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, România
E-mail: silviam@fia.usv.ro
Proiect de cercetare: PN-III-P2-2.1-BG-2016- 0089
Acronim: FERMPROLACT
Proiect finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, CNCS – UEFISCDI
Titlu: Diversificarea gamei sortimentale și imbunătățirea calității produselor lactate fermentate din cadrul S.C. TUDIA S.R.L. Suceava
Perioada: : 1/10/ 2016 – 30/07/2018
Numar contract: Număr contract: : 10BG/2016
Director proiect: Conf. univ. ec. dr. ing. Adriana DABIJA
Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, România
E-mail: adriana.dabija@fia.usv.ro
Proiect de cercetare: PN-III-P2-2.1-BG-2016-0079
Acronim: Rinminbread
Proiect finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, CNCS – UEFISCDI
Titlu: Cercetări privind utilizarea de inulină şi minerale în panificaţie. Aspecte tehnologice
Perioada: 1 noiembrie 2016 – 31 octombrie 2018
Numar contract: Număr contract: 8BG/2016
Director proiect: Conf. univ. dr. ing. Georgiana Gabriela CODINĂ
Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, România
E-mail: codinageorgiana@yahoo.com ; codina@fia.usv.ro
Research grant: PN-II-RU-TE-2014-4-0110
Financed by Romanian National Authority for Scientific Research and Innovation, CNCS – UEFISCDI
Title: Development and implementation of instrumental techniques for honey authentication and adulteration detection
Duration: 01/10/2015 – 30/09/2017
Budget: 549 850 RON
Project manager: Associate professor dr. eng. Mircea OROIAN
Faculty of Food Engineering, Stefan cel Mare University of Suceava, Romania
E-mail: m.oroian@fia.usv.ro
Research grant: PN-II-RU-TE-2014-4-0214
Financed by Romanian National Authority for Scientific Research and Innovation, CNCS – UEFISCDI
Title: Improvement of the biochemical, rheological and technological aspects in bread making by using different composite flours
Period: October 2015-September 2017
Contract number: 53/01.10.2015
Project director: Associate professor dr. eng. Georgiana Gabriela CODINĂ
Faculty of Food Engineering, Ștefan cel Mare University, Suceava, Romania
E-mail: codinageorgiana@yahoo.com ; codina@fia.usv.ro
Contract nr. 20641/13.12.2013- Studiu privind valorificarea materialelor vegetale şi a subproduselor din industria alimentară pentru obţinerea de suplimente alimentare cu proprietăţi antioxidante – încheiat cu S. C. Enzymes & Derivates S. A. Piatra Neamţ – director conf. univ. dr. ing. Mircea Adrian Oroian
Contract nr. 3564/9.03.2015– Cercetări privind caracterizarea avansată a unor extracte obţinute din materii vegetale în scopul fabricării de suplimente alimentare – încheiat cu S. C. Alevia S. R. L. Fălticeni – director conf. univ. dr. ing. Mircea Adrian Oroian
Contract nr.8280/21.06.2016 – Proiect de cercetare și consultanță – încheiat cu S. C. SUCERT-RO Suceava valoarea 46.000 lei – director conf. univ. dr. ing. Silvia Mironeasa
Contract de cercetare nr. 10664 din 28.07.2016 cu S.C. DOMA S.R.L. Botoşani ” Studiu privind posibilităţi de diversificare a gamei sortimentale de cereale expandate şi implementarea standardului IFS Food v6”, director de proiect conf.dr.ing.Cristina Gabriela Constantinescu, perioada de derulare 01.08.2016-01.08.2018, suma 46350 lei
Contract de cercetare nr. 12301 din 08.09.2016 ” Studiu privind posibilităţi de implementare a standardelor de calitate ISO 9001:2015 şi HACCP pentru producţia şi distribuţia produselor alimentare”, cu societatea comercială ECUATOR HOLDING S.R.L Suceava, director de proiect conf.dr.ing.Cristina Gabriela Constantinescu, perioada de derulare 8.09.2016-08+09.2018, suma 46350 lei